Hívjon most: +36 30 913 0356
Nyomtatás

Az autogén tréning vagy relaxáció

Mit lehet tudni az autogén tréningről?

Az autogén tréning módszere hasonló relaxációs módszer, mint a meditáció és jóga különböző formái, amelyekkel egyaránt a mindennapok feszültségeit csökkenthetjük.

Mindenki számára ismert, hogy feszült, stresszes lelkiállapotban testének egyes izmai is feszülni kezdenek, sőt fejfájást, nem egy esetben izomlázszerű érzést is átélhet.

Az autogén tréning során megtanuljuk tudatosan ellazítani a testünk izmait. Ez az ellazult, relaxált állapot visszahat emócióinkra, érzelmeinkre– megtanulhatjuk jobban érezni magunkat: nagyon kis kivételtől eltekintve mindenki megtanulhatja és mindennap alkalmazhatja az autogén tréninget.

 

A módszert dr. J. W. Schultz dolgozta ki 1932-ben, és egyszerű de igen hatásos módszert kínál a relaxációra, a betegséggel és az erőtlenséggel való küzdelemre, az életminőség javítására.

Az autogén tréninget könnyű elsajátítani, azonban alkalmazni kell napi rendszerességgel. Igazi hatékonyságáról 1-2 hónapon át tartó gyakorlás után győződhetünk meg.

A mindennapi gyakorlás

Az AT csak akkor hatásos, ha napi rendszerességgel gyakorol. A teljes feladatsor elsajátítása kb. 6 hetet vesz igénybe. Ezek után az egyes feladatokat igény szerint rövidítheti vagy módosíthatja. Azonban továbbra is ajánlható, hogy naponta 2-3x gyakoroljon kb. 10-20 percig. Ha szükséges, felmondhatja kazettára a teljes gyakorlatsort, akkor nem kell mást tennie, mint saját hangjára figyelni.

A legalkalmasabb időpont a gyakorláshoz ébredés után és az esti órákban van. Természetesen ha meg tudja tenni, gyakoroljon napközben is, akár egy pici széken is ellazulhat 4-5 percig.

 

15 alkalmas tanfolyamra jelentkezés:

+ 36 30 913 03 56 vagy

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Hírlevélre feliratkozás

Adja meg nekünk az e-mail címét, és kapcsolatban marad velünk