Hívjon most: +36 30 913 0356
Nyomtatás

Mi a coaching?

A magyarul meglehetősen furcsán hangzó „coaching” szóra mindmáig nem sikerült megfelelő fordítást találni – valószínűleg már végleg így fog meghonosodni a magyar nyelvben. Pedig a „coach” eredetileg egy magyarból átvett angol szó, amely hosszú utat tett meg, mire eljutott Kocs helységtől az oxfordi egyetemi oktatón át – aki „áthúzza” a diákot a vizsgán – a sportedzőig és a mai coach-okig.

A coaching olyan beszélgetés, amelynek során egy kicsit elemelkedünk a mindennapoktól, és a coach által teremtett biztonságos, elfogadó és támogató környezetben nézünk rá az életünkre, illetve arra az elakadásra, visszatérő helyzetre vagy kapcsolatra, amely gátolja az alkotó energiáink áramlását.

A coaching abból az előfeltevésből indul ki, hogy mindkét fél értékes, teljes ember – Eric Berne kifejezésével élve tehát egy „én is oké vagyok – te is oké vagy” alaphelyzetből indulunk el. A folyamat segít feltérképezni kimondatlan, rejtett értékrendszerünket. Milyen belső tiltások akadályozzák a célunk elérését? Honnan jönnek és milyen célt szolgálnak ezek a tiltások? És hogyan adhatunk helyettük engedélyeket magunknak? A folyamat végére megállapítjuk, hogy a célunk megvalósításához milyen lépéseket kell tennünk.

A coaching nem pszichoterápia, noha mind az elmélete, mind a gyakorlata részben a pszichológia tudományában gyökerezik. Nem is tanácsadás, mivel a coaching párbeszéd, amelynek során hol az egyik, hol a másik fél kezdeményez.

Milyen esetekben érdemes coach segítségét kérnünk?

  1. Ha életünk fordulóponthoz érkezett, és nehezen birkózunk meg az új helyzetben rejlő kihívásokkal: kamaszkor, életközepi válság, pályamódosítás, gyerekek elköltözése otthonról, nyugdíjazás.
  2. Ha kommunikációs, kapcsolati gondjaink vannak – párunkkal, gyermekeinkkel, munkatársainkkal –, amelyek hasonló, visszatérő problémákra vezethetők vissza.
  3. Ha külső okból válsághelyzetbe kerültünk: elvesztettük a munkánkat vagy egy szeretett személyt.
  4. Ha életünk különböző területei összeütközésbe kerülnek: nehezen egyeztetjük össze a munkát és a magánéletet (pl. kisgyerekes anyák, sokat dolgozó férfiak), vagy kulturális különbségekkel kell megbirkóznunk az életünk valamely területén (pl. más kultúrából származik a párunk vagy külföldi munkatársakkal dolgozunk).
  5. Ha úgy érezzük, hogy tulajdonképpen minden rendben van az életünkben, csak éppen nem élvezzük: kiégés, kiábrándulás, életközepi válság esetén.

 

Hírlevélre feliratkozás

Adja meg nekünk az e-mail címét, és kapcsolatban marad velünk